Izjava o zasebnosti

Naša zavezanost vam

SH GLOBAL, nepremičnine in inženiring, d.o.o. (v nadaljevanju SH Global d.o.o.) varovanje vaše zasebnosti obravnava zelo resno. Cenimo vaše zaupanje, ko nam posredujete svoje podatke, saj vemo, da to ni kar tako.

Vaše zasebnosti ne bomo ogrozili. Pri oblikovanju naših spletnih strani in storitev imamo v mislih ohranjanje vaše zasebnosti. Vključujemo strokovnjake z različnih področij, vključno s pravnim področjem, področjem varnosti, tehnologije, oblikovanja produktov in drugih, da smo popolnoma prepričani, da se pri vsaki odločitvi upošteva ohranjanje vaše zasebnosti.

Prizadevamo si za transparentnost pri načinu obdelave vaših podatkov. Ker uporabljamo iste spletne storitve kot vi, vemo, da pravilniki o zasebnosti pogosto ne dajejo dovolj podatkov in vsebujejo preveč zapleteno izrazoslovje. Zato je naš pristop drugačen: naša Izjava o zasebnosti in ostali dokumenti so napisani v preprostem jeziku. Dejansko si želimo, da bi prebrali naše pravilnike in razumeli naše postopke varovanja zasebnosti.

Zelo si prizadevamo za varnost vaših podatkov. Oblikovali smo ekipe sodelavcev, ki delajo na ohranjanju varnosti podatkov. Naše varnostne postopke ves čas posodabljamo in vlagamo v prizadevanja za izboljšanje varnosti podatkov.

Izjava o zasebnosti

Dobrodošli! Tu je Izjava o zasebnosti SH Global d.o.o. Hvala, da ste si vzeli čas, da jo preberete.

Cenimo vaše zaupanje in prizadevali si bomo, da ga bomo ves čas ohranjali. Želimo se prepričati, da razumete, katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo in vaše možnosti izbire v zvezi s podatki. Ta Izjava o zasebnosti opisuje naše postopke varovanja zasebnosti v preprostem jeziku, s čim manj pravnimi in tehničnimi strokovnimi izrazi.

1. Kdo smo mi

SH GLOBAL, nepremičnine in inženiring, d.o.o.
direktorica: Černe Darja

Matična številka: 6803121000
Davčna številka: 68796846

2. Kje velja ta izjava o zasebnosti

Ta Izjava o zasebnosti velja za vsa spletišča, aplikacije, dogodke in druge storitve, ki jih vodi SH Global d.o.o. Da je bolj enostavno, v tej Izjavi o zasebnosti vse to imenujemo »storitve«. Da je še bolj jasno, vse te storitve vsebujejo povezavo do te Izjave o zasebnosti.

Nekatere storitve imajo lahko še svoj lastni in posebni pravilnik o zasebnosti. Če ima storitev posebni pravilnik o zasebnosti, potem velja tisti pravilnik in ne ta Izjava o zasebnosti.

3. Podatki, ki jih zbiramo

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da vam ne moremo pošiljati novic in podobno če nam ne zaupate osebnih podatkov. Prav tako zbiramo podatke med vašo uporabo storitev, na primer kako dostopate do storitev. Če želite dodatne informacije, so podrobnejše informacije na voljo spodaj.

Podatki, ki nam jih posredujete sami

Odločite se, da nam zaupate določene podatke, ko se prijavite na e-novice, ko stopate v stik z nami, ko sodelujete na naših projektih, ko uporabljate naše storitve ipd.

To vključuje:

 • Ko se prijavite na e-novice, nam zaupate svoje podatke za prijavo, kot tudi nekaj osnovnih podatkov, ki so potrebni za delovanje storitve.
 • Ko sodelujete v raziskavah ali pri fokusnih skupinah, nam omogočite vpogled v vaše mnenje o naših produktih in storitvah, odgovore na naša vprašanja in izjave.
 • Ko se odločite za sodelovanje v promocijah, dogodkih ali tekmovanjih, zbiramo podatke, ki jih uporabite za prijavo in vstop.
 • Če stopite v stik z nami, zbiramo podatke, ki jih pri tem posredujete.

Podatki, ki jih zbiramo, ko uporabljate naše storitve

Ko uporabljate naše storitve, zbiramo podatke o tem, katere funkcije ste uporabili, kako ste jih uporabili in napravo, ki jo uporabljate za dostop do naših storitev. Glejte spodaj za več podatkov:

 • Podatki o uporabi

Zbiramo podatke o vaši aktivnosti na naših storitvah, denimo o tem, kako jih uporabljate (npr. datum in čas vaše prijave, katere funkcije ste uporabili, iskanja, kliki in strani, ki so vam bile prikazane, naslovi spletnih strani, kamor ste bili usmerjeni).

 • Podatki o napravi

Zbiramo podatke iz vaših naprav in o vaših napravah, ki jih uporabljate za dostop do naših storitev, vključno s:
podatki o strojni in programski opremi, na primer naslov IP, ID in vrsta naprave, nastavitve naprave in njenih aplikacij, zrušitve aplikacij, oglaševalske ID oznake (npr. Google AAID in Apple IDFA, ki sta naključno generirani številki, ki jih lahko ponastavite na nastavitvah vaše naprave), vrsta, različica in jezik brskalnika, operacijski sistem, časovni pas, identifikatorji, ki so povezani s piškotki in drugimi tehnologijami, ki se uporabljajo za enkratno prepoznavo vaše naprave ali brskalnika (npr. naslov IMEI/UDID in MAC)

 

 • Drugi podatki z vašim soglasjem

Če nam dovolite, lahko zbiramo podatke o vaši geografski lokaciji (zemljepisna širina in dolžina) na različne načine, odvisno od storitev in naprave, ki jo uporabljate, med drugim so to povezave GPS, Bluetooth in Wi-Fi. Zbiranje podatkov o vaši geografski lokaciji se lahko odvija v ozadju, tudi če ne uporabljate storitev, če nam za tovrstno zbiranje daste svoje izrecno dovoljenje. Če nam ne daste dovoljenja za zbiranje vaše geografske lokacije, je ne bomo zbirali.

4. Piškotki in druge podobne tehnologije zbiranja podatkov

Spletna stran ne uporablja piškotkov

5. Kako uporabljamo podatke

Glavni razlog za uporabo vaših podatkov je, da zagotavljamo in izboljšamo naše storitve. Poleg tega vaše podatke potrebujemo za vašo varnost. Če želite izvedeti več o različnih razlogih, zakaj uporabljamo vaše podatke, in spoznati praktične primere, berite naprej.

Da vam zagotavljamo storitve

Zagotavljamo podporo strankam in se odzivamo na vaše prošnje

 • Pošiljamo e-novice
 • Komuniciramo o storitvah

Da vam posredujemo relevantne ponudbe in oglase

 • Razvoj, prikaz in spremljanje vsebin in oglasov, prilagojenih vašim interesom na naših storitvah in drugih mestih
 • Komuniciranje z vami preko telefona, družbenih omrežij ali mobilne naprave o produktih ali storitvah, za katere menimo, da bi vas lahko zanimali

Da preprečujemo in zaznavamo goljufije in druge nelegalne ali nepooblaščene aktivnosti

 • Obravnavamo dejanske in domnevne kršitve
 • Izvajamo analize podatkov, da bi bolje razumeli te dejavnosti in oblikovali ustrezne protiukrepe
 • Hranimo podatke o goljufijah, da se prepreči ponovni poskus goljufije

Zagotavljamo pravno skladnost

 • Skladnost z zakonskimi zahtevami
 • Pomoč organom pregona
 • Uveljavljanje ali izvajanje naših pravic, na primer naše Pravno obvestilo v zvezi s spletnim mestom

Pri obdelavi vaših podatkov, kot opisano zgoraj, se zanašamo na naslednjo zakonsko osnovo:

 • Zagotavljanje naših storitev za vas: Večinoma je razlog za obdelavo vaših podatkov izvajanje pogodbe, ki ste jo sklenili z nami. Na primer, ko uporabljate naše storitve za nakup izdelka.
 • Legitimni interesi: Vaše podatke lahko uporabljamo, če imamo za to legitimni interes. Na primer, obnašanje uporabnikov analiziramo, da izboljšamo našo ponudbo, vam predlagamo naše ponudbe, za katere mislimo, da bi vas lahko zanimale in obdelujemo podatke iz administrativnih razlogov, zaradi preprečevanja in zaznavanja goljufije ali v druge pravne namene.
 • Soglasje: Občasno vas lahko zaprosimo za vaše soglasje za uporabo vaših podatkov za določene specifične namene. Kadar koli lahko umaknete svoje soglasje tako, da stopite v stik z nami preko naslova, navedenega na koncu te Izjave o zasebnosti.

6. Kako delimo podatke

Ker je naš cilj odličnost naših storitev delimo nekatere podatke uporabnikov s ponudniki storitev in partnerji, ki nam pomagajo pri upravljanju storitev in v nekaterih primerih, s pravnimi organi. Berite dalje za podrobnejše podatke o tem, kako delimo podatke z drugimi.

 • Z našimi ponudniki storitev in partnerji Upravljanje in razvoj naših storitev poteka ob pomoči zunanjih partnerjev. Ti zunanji partnerji nam pomagajo pri različnih nalogah, vključno z gostovanjem in vzdrževanjem, analizo, pomočjo strankam, trženjem, oglaševanjem, obdelavo plačil in varovanjem.Prav tako lahko delimo podatke s partnerji, ki nam pomagajo pri distribuciji in oglaševanju naših storitev. Na primer, omejene podatke o vas lahko delimo v zakriti, človeku neberljivi obliki z našimi oglaševalskimi partnerji.Preden začnemo sodelovati z določenim ponudnikom storitev ali drugim partnerjem, izvedemo temeljit postopek preverjanja. Vsi naši ponudniki storitev in partnerji morajo soglašati z našimi strogimi pogoji zaupnosti.
 • Za korporativne transakcije Vaše podatke lahko prenesemo, ko pride do združitve, prodaje, prevzema, odsvojitve, prestrukturiranja, reorganizacije, razpustitve, stečaja ali druge spremembe lastništva ali nadzora nad celotnim ali delom poslovanja.
 • Ko to zahteva zakon Vaše podatke lahko razkrijemo, če je to razumno potrebno: (i) v skladu s pravnim postopkom, kot je sodni nalog, poziv ali nalog za preiskavo, preiskava organov pregona ali državnega organa ali druga zakonska zahteva; (ii) kot pomoč pri preprečevanju ali zaznavanju kriminalnih dejanj (glede na veljavno zakonodajo); ali (iii) za zaščito varnosti katere koli osebe.
 • Za uveljavljanje zakonskih pravic Prav tako lahko delimo podatke: (i) če bi razkritje omililo našo odgovornost v dejanskem ali zagroženem pravdnem postopku; (ii) kot je to potrebno za zaščito naših zakonskih pravic in zakonskih pravic drugih uporabnikov, poslovnih partnerjev in drugih zainteresiranih oseb; (iii) za uveljavitev naših dogovorov z vami; in (iv) za preiskavo, preprečevanje ali druge ukrepe zoper nelegalno dejavnost, domnevno goljufijo ali drugo kršitev.
 • Z vašim soglasjem ali na vašo zahtevo Zaprosimo lahko za vaše soglasje za delitev vaših podatkov s tretjimi osebami. V takem primeru bomo pojasnili, zakaj želimo deliti podatke.Uporabljamo in delimo lahko podatke, ki niso osebni podatki (podatki, ki ne omogočajo vaše prepoznave, na primer podatki o napravi, splošni demografski podatki, splošni podatki o obnašanju, podatki o geografski lokaciji v obliki, ki ne omogoča prepoznave), kot tudi osebne podatke v zakriti, človeku neberljivi obliki, v zgoraj navedenih okoliščinah. Prav tako lahko delimo te podatke s tretjimi osebami (predvsem z oglaševalci), za razvoj in posredovanje ciljno usmerjenih oglasov na naših storitvah (spletiščih ali aplikacijah), prek e-maila in za pripravo analiz in poročil o oglasih, ki jih vidite. Te podatke lahko povezujemo z drugimi neosebnimi podatki ali osebnimi podatki v zakriti, človeku neberljivi obliki, ki so zbrani iz drugih virov. Več informacij o naši uporabi piškotkov in podobnih tehnologij, lahko najdete v našem Pravnem obvestilu o piškotkih.

7. Čezmejni prenosi podatkov

Deljenje podatkov, navedenih v poglavju 6 včasih vključuje čezmejni prenos podatkov, na primer v ZDA ali druge jurisdikcije. Če navedemo primer: storitev dopušča, da se uporabniki nahajajo v Evropskem gospodarskem prostoru (»EGP«), njihovi osebni podatki pa se prenašajo v države zunaj EGP. Uporabljamo standardne pogodbene klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija, ali druga primerna varovala, da dovolimo prenos podatkov iz EGP v druge države. Standardne pogodbene klavzule so zaveze med podjetji, ki prenašajo osebne podatke, in jih zavezujejo k varovanju zasebnosti in zavarovanju podatkov.

8. Vaše pravice

Želimo si, da nadzirate svoje podatke, zato smo vam omogočili naslednja orodja:

Dostop / Posodobitev podatkov v storitvi. Naše orodje vam pomaga dostopati, popraviti ali izbrisati podatke, ki nam jih posredujete, in ki so neposredno povezani z vami v okviru storitve. Če imate vprašanja v zvezi z orodji in nastavitvami, stopite v stik z našo ekipo za pomoč strankam, oz. pišite nam na: info@shglobal.si

Dovoljenja naprave. Mobilne platforme imajo sisteme dovoljenj za določene vrste podatkov o napravi in obvestila, kot so lokacijske storitve. Vaše nastavitve naprave lahko spremenite, da dovolite ali zavrnete zbiranje podatkov ali prikaz obvestil. Če se boste odločili za to, nekatere storitve morda ne bodo več delovale.

Želimo, da poznate svoje pravice do zasebnosti. Tukaj je nekaj ključnih točk, ki si jih morate zapomniti:

 • Pregled svojih podatkov. Veljavna zakonodaja o zasebnosti vam lahko omogoča pravico do pregleda osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas (odvisno od jurisdikcije, temu lahko pravimo pravica do dostopa, pravica do prenosljivosti ali kako drugače). Zahtevate lahko izvod svojih osebnih podatkov tako, da vložite zahtevo. Pošljite jo na: info@shglobal.si
 • Posodobitev vaših podatkov. Če menite, da so podatki, ki jih imamo o vas, nepravilni ali da nimamo več pravice, da jih uporabljamo ali želite zaprositi za popravek, izbris ali zavrnitev obdelave, stopite v stik z nami tukaj: info@shglobal.si

Za vašo zaščito in zaščito vseh uporabnikov, vas lahko prosimo, da nam posredujete dokazilo o identiteti, preden lahko izpolnimo vašo zahtevo.

Upoštevajte, da iz določenih razlogov lahko zavrnemo zahteve, vključno s tem, da je zahteva nezakonita ali lahko pomeni kršitev poslovne skrivnosti, intelektualne lastnine ali zasebnosti drugega uporabnika. Prav tako morda ne bomo mogli izpolniti določenih zahtev glede zavrnitve obdelave osebnih podatkov, če bi to pomenilo, da bi nam ta zahteva onemogočila zagotavljanje storitev za vas.

 • Odstranitev aplikacije. Zbiranje podatkov lahko takoj zaustavite, če se odločite za odstranitev aplikacije s standardnim postopkom odstranitve za vašo napravo.
 • Odgovornost. V določenih državah, vključno z Evropsko unijo, imate pravico do vložitve pritožbe pri ustreznem organu za varstvo podatkov, če imate pomisleke v zvezi s tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke. Organ za varstvo podatkov, pri katerem lahko vložite pritožbo, je lahko izbran glede na vaše bivališče, kraj dela ali kraj ustanovitve.

9. Varovanje vaših podatkov

Zelo si prizadevamo za preprečevanje nepooblaščenega dostopa in spreminjanja, razkritja ali uničenja vaših osebnih podatkov. Kot vsa tehnološka podjetja sprejemamo ukrepe za zavarovanje vaših podatkov, vendar ne obljubljamo in ne morete pričakovati, da bodo vaši osebni podatki ves čas na varnem.

Redno spremljamo naše sisteme in odkrivamo morebitne ranljivosti in napade ter redno pregledujemo postopke zbiranja, hranjenja in obdelave podatkov, da lahko posodobimo naše fizične, tehnične in organizacijske ukrepe.

Lahko vam onemogočimo uporabo dela storitev ali celotnih storitev brez vnaprejšnjega obvestila, če sumimo ali zaznamo varnostno tveganje.

10. Kako dolgo hranimo vaše podatke

Vaše osebne podatke bomo hranili le tako dolgo, kot je to potrebno iz legitimnih poslovnih razlogov kot opisano v 5. poglavju in kot dopušča veljavna zakonodaja:

 • moramo podatke hraniti v skladu z veljavno zakonodajo (nekateri »podatki o prometu« se hranijo še eno leto, upoštevajoč zakonsko obveznost hranjenja podatkov);
 • moramo podatke obdržati kot dokaz o upoštevanju veljavne zakonodaje (npr. dokumente o soglasju z izjavo o zasebnosti in druga podobna soglasja se hranijo pet let);
 • obstaja odprta zadeva, zahtevek ali spor, zaradi česar moramo hraniti relevantne podatke do končne rešitve zadeve; ali
 • se morajo podatki hraniti iz legitimnih poslovnih interesov, kot na primer preprečevanje goljufije in izboljšanje varnosti uporabnikov.

Upoštevajte, da čeprav so naši sistemi oblikovani tako, da izbris podatkov poteka v skladu z zgoraj navedenimi smernicami, ne moremo pa obljubiti, da bodo vsi podatki izbrisani v določenem časovnem obdobju zaradi tehničnih ovir.

11. Zasebnost otrok

Naše storitve so namenjene uporabnikom, ki so stari najmanj 16 let. Uporabnikom, mlajšim od 16 let, ne dovolimo nakupa oz. uporabe naših storitev in zavestno ne zbiramo podatkov od oseb, mlajših od 16 let. Če sumite, da je uporabnik mlajši od 16 let, nam to prijavite tukaj: info@shglobal.si.

12. Spremembe izjave o zasebnosti

Ker ves čas iščemo nove in inovativne načine ponujanja naših storitev se lahko ta izjava čez čas spremeni. Obvestili vas bomo, preden bomo uveljavili kakršne koli materialne spremembe, tako da boste imeli čas za pregled sprememb.

13. Kako stopiti v stik z nami

Če imate vprašanja o tej Izjavi o zasebnosti, lahko stopite v stik z nami na elektronskem naslovu:

info@shglobal.si